Protekli vikend najposjećeniji, oko 10.000 skijaša po danu

Posted by: RtaSga283
Kategorija: Jahorina

Na Jahorini je tokom proteklog vikenda evidentirana rekordna posjećenost, sa približno 10.000 skijaša po danu, što je uspješniji rezltat od istog mjeseca prošle godine, koja je bila najuspješnija ikada, rečeno je Srni iz Olimpijskog centra /OC/ „Jahorina“.

„Prošle godine u februaru zabilježeno je 930.000 prolaza i 93.000 skijaša, dok već sada bilježimo gotovo 1.000.000 prolaza i 105.000 skijaša. Promet za pomenuti mjesec povećan je za gotovo 1.500.000 KM. Ukupni rezultat u poređenju sa prošlogodišnjim parametrima iskazuje zaostatak od 33 odsto prouzrokovan zakašnjenjem skijaške sezone zbog nedostatka uslova“, navode iz Olimpijskog centra „Jahorina“.

Protekli vikend na Jahorini bilo je sunčano, uslovi za skijanje odlični – bez gužve na stazama, a idealna priprema ski-staza i rad svih instalcija rezultirali su povećanjem broja posjetilaca.

„Dnevno je na Jahorini skijalo gotovo 10.000 skijaša po danu, koji su napravili više od 150.000 prolaza. Za skijaše je ovo najvažniji parametar jer pokazuje da se na Jahorini kupljena karta može u potpunosti iskoristiti, da nema čekanja na instalacijama i da se može cijeli dan skijati na uvezanim stazama bez gužve“, ističu iz Olimpijskog centra.

Za skijaše i bordere bitna informacija je da nema čekanja i gužvi na polazu žičara, kao i na samim stazama.

U planu je da skijalište nastavi rad u punom kapacitetu. Ski-staze su odlično obilježene uz svu neophodnu signalizacijsku i bezbjedonosnu opremu, što čini skijanje i bordanje pravim užitkom.

Noćno skijanje je dostupno svaki dan od 18.00 do 21.00 čas, dok svakog petka, subote i nedjelje za noćno skijanje uz gondole „Poljice“ i „Partizan“ u pogonu bude i šestosjed „Prača“.

„Gosti Jahorine od ove zime imaju priliku uživati na sankaškoj stazi dužine 600 metara. Sankanje je već sada omiljena aktivost mnogobrojnih gostiju, a dostupno je svaki dan od 16.00 do 18.00 časova. LJubitelji bordanja se sjajno zabavljaju na novom snoubord parku na ski-stazi `Trnovo`“, naveli su iz Olimpijskog centra.

Na predstojećem 44. Međunarodnom sajmu turizma, koji će biti održan od četvrtka do nedjelje, 23. do 26. februara u Beogradu Olimpijski centar „Jahorina“ promovisaće zimsku ponudu, ali i časopis „Ski ju“ /SkiYu/ – jedinstvani skijaški magazin, koji predstavlja savršen vodič za ski-centre sa prostora svih zemalja bivše Jugoslavije.

„Za Olimpijski centar `Jahorina` je izuzetno značajna promocija i na tome smo radili tokom prethodnih godina. Isto tako nam je važno i prisustvo na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu gdje ćemo nastupiti zajedno sa Turističkom organizacijom grada Istočno Sarajevo“, rečeno je Srni iz Olimpijskog centra.

Iz Olimpijskog centra „Jahorina“ ističu da će uz sjajne uslove za skijanje naredni period obilježiti i mnogobrojni događaji.

Jahorina će tradicionalno biti domaćin takmičenja „Red Bul houm ran“ /Red Bull Home Run/ na stazi „Poljice“ u subotu, 25. februara, a dan kasnije uslijediće zabava uz poznati turnir koji predstavlja kombinaciju odbojke i stonog tenisa.

Odlična zabava se nastavlja i u Olimp baru uz poznate hitove regionalnih zvijezda – „Amadeus benda“, Nikoline Kovač, Nebojše Vojvodića, LJupke Stević, Dejana Matića, a posebno interesovanje vlada za dobro poznatu „Đurologiju“ koja je zakazana za 11. mart.

(www.palelive.com / Srna)

RtaSga283

Komentariši

565 komentara